Zasebni vrtec Viljem Julijan

Otroci so moj zaklad.

Nina je vodja oddelka in vzgojiteljica v zasebnem Vrtcu Viljem Julijan. Je ljubeča, nežna, pozorna in čuteča vzgojiteljica. Otroci so njen zaklad, svojemu delu z otroki pa je zato povsem predana.

Ves čas svoje zaposlitve je obiskovala strokovne seminarje in izobraževanja, ki jih je organiziral Vrtec, zaradi želje po še bolj poglobljenem razumevanju področja odnosov do otrok pa je na Izobraževalnem centru Eksena obiskovala program Ko otrok postane naš učitelj.

Izobraževanje v tem programu ji je vsakokrat dalo vpogled v situacijo z otrokom, v odnose med otroki, v odnose med vzgojitelji, kar pomeni, da je bilo njeno delo vseskozi naravnano k napredkom v odnosih, k razumevanju delovanja otroka, kar pa brez poglabljanja v situacije ni mogoče. Njeno delo z otroki je postalo v vsebini ljubeče, odnos do otroka je bil vedno na prvem mestu. Rezultati dela v skupini so bili vidni tudi s strani hospitacij ravnateljice Vrtca Šentjur, ki je njeno delo vsako leto ocenila z odlično oceno.

Društvo Viljem Julijan

Z vsem srcem pomaga otrokom z redkimi boleznimi

Nina je starš preminulega otroka Viljem Julijana, ki je imel hitro napredujočo redko smrtonosno genetsko bolezen gangliozidozo GM1, za katero ni zdravila ali zdravljenja. Ta situacija ji je v življenju še bolj poglobila in osmislila pomen vseh odnosov, še posebej pa odnos do otrok.

Iz svoje tragedije in bolečine sta z možem Gregorjem (SoulGreg Artist) leta 2018 ustanovila Društvo in Sklad Viljem Julijan kot svetel žarek upanja in podpore za vse male borce in njihove družine. Sta ambasadorja in zaščitnika malih borcev ter med ljudi širita sporočilo o pomenu ljubezni in podpore.