Glasbeno-lutkovna atrakcija Dinozaver Tiko in veliki zob

Paket 1
Glasbeno lutkovna predstava Čuvaj planet

💥Na temo varovanja okolja in ohranjanja čiste narave

💖Tri strokovno usposobljene animatorke s pedagoško izobrazbo.

😍Žive simpatične lutke

🎉Otrokom dostopna in razumljiva

😍 Avtorska glasba

🎉Strokovno dodelana človekoljubna vsebina

🎵Tonski tehnik.

Čas trajanja: 35 min

Redna cena: 890 €
Znižana cena: 590 €
z ddv

Paket 2
Glasbeno-lutkovna atrakcija Dinozaver Tiko in veliki zob

💥Na temo varovanja okolja in ohranjanja čiste narave

💖Štiri strokovno usposobljene animatorke s pedagoško izobrazbo.

😍Žive simpatične lutke

🎉Otrokom dostopna in razumljiva

😍 Avtorska glasba

🎉Strokovno dodelana človekoljubna vsebina

🎵Tonski tehnik.

Čas trajanja: 55 min

Redna cena: 1300 €
Znižana cena: 990 €
z ddv

Negovanje in spodbujanje prijateljstva, razumevanja, spoštovanja in strpnosti je ključnega pomena tako za otroke kot za odrasle, saj so to brezčasni univerzalni ideali, h katerim se je človeštvo zaobljubilo tudi skozi mednarodne listine Organizacije združenih narodov, kot so Splošna deklaracija človekovih pravic, Deklaracija o otrokovih pravicah in Unescova Deklaracija o načelih strpnosti.

Zato smo v plemenitem duhu Deklaracije o otrokovih pravicah, da »človeštvo dolguje otroku najboljše, kar premore« z veliko skrbnostjo, strokovnostjo in ljubeznijo za naše najmlajše pripravili lutkovno-glasbeno atrakcijo, ki nosi človekoljubno sporočilo o pomenu strpnosti in prijateljstva.

Ustvarili pa nismo samo izredno očarljive in poučno-vzgojne lutkovne predstave, ampak nepozaben, vsebinsko in oblikovno nadstandardni dogodek, ki otroke navdihne in jim pomen strpnosti, prijateljstva in medsebojnega spoštovanja predstavi na njim dostopen način, saj lutke govorijo v njihovem jeziku. Sporočilo lutkovne predstave ima brezčasen pomen, saj zgodba govori o tem, da je potrebno, da imamo sebe in druge radi, tudi če nismo popolni, in da smo prijatelji drug z drugim, tudi če smo si različni.

Tiko zajček in petelin
Tiko zajček in petelin

Žive simpatične lutke

Lutkovno predstavo ob skrbno dodelani poučni človekoljubni vsebini bogatijo živahne in velike ročno izdelane lutke, ki z otroki vzpostavljajo stik in jih popeljejo v pisan čarobni svet dinozavra Tika in njegovih živalskih vrstnikov zajčka, petelina in veveričke.

Inovativnost – spremljajoče delavnice za otroke

Na podlagi bogatih dolgoletnih izkušenj pri delu z otroki smo v Izobraževalnem centru Eksena lutkovno predstavo inovativno nadgradili s spremljajočimi strokovno pripravljenimi delavnicami na temo strpnosti in medsebojnega spoštovanja.

Te delavnice predstavljajo pomembno dodatno aktivnost, ki otrokom dajejo priložnost, da se izrazijo in aktivno sodelujejo, s tem pa učinkovito poglabljajo vsebino in temo predstave. Delavnice so tako nadstandardne in otrokom omogočajo dodatno ozaveščanje pomena strpnosti in prihajanje do večjega sprejemanja sebe in drugih.

Delavnice izvedejo vzgojitelji ali učitelji po lutkovni predstavi in sicer po programu z navodili, ki vam jih brezplačno podarimo. Dolžina delavnic je 30 minut (za otroke v vrtcu) ali 45 minut (za osnovnošolske otroke).

Tiko zajček in petelin

Glasbena poslastica

Poleg vzgojne teme, zgodbe in sporočila, lastne scenografije in ljubkih lutk predstavo bogati in nadgrajuje tudi izbrana avtorska glasbena spremljava in skladbe, ki jih je posebej za to predstavo napisal akademski glasbenik SoulGreg Artist.

Za vse starostne skupine otrok

Predstava Dinozaver Tiko in veliki zob je nastala po literarni predlogi pravljice, ki jo je napisal tedaj osemletni Matjaž Bezenšek, zato se otrokom še toliko bolj približa na njihovi ravni, saj govori njihov jezik, in jim tako približa razumevanje strpnosti. Pravljica razkriva, od kod izvira nestrpnost do sebe in do drugih, ter poda tudi način, kako odpraviti predsodke, ki nestrpnost vzpodbujajo.

Lutkovna predstava Dinozaver Tiko in veliki zob je primerna za otroke, mladostnike in odrasle. Tako je primerna za vse starostne skupine v vrtcu in za vse triade v osnovni šoli.

Naša lutkovna skupina predstavo izvede pri vas

Lutkovna skupina Eksena predstavo izvede v primerni dvorani v vašem kraju, lahko pa tudi v vašem vrtcu ali osnovni šoli. Primerna je kot samostojni dogodek ali kot obogatitev vaših prireditev, kulturnih dni ali drugih dnevnih dejavnosti.

CENA LUTKOVNE PREDSTAVE:

Mnenja udeležencev lutkovne predstave

“Hvala lepa za čudovito predstavo, ki je imela prekrasno in pravo sporočilo. Učenci, upam, da ste iz tega sporočila potegnili tisto, kar je najbolj bistveno: da sprejemamo sebe in druge takšne, kot so, in upam, da se bomo v naši šoli tudi tako obnašali. Najlepša hvala še enkrat.”
Ravnatelj v osnovni šoli

“Vsebina o strpnosti je bila za otroke zanimiva. Predstavo so spremljali z zanimanjem. Otroci so se v situacije glavnih likov vživeli in razumeli, kaj strpnost je, saj so jo opisovali na svojih situacijah tudi v delavnicah, ki so sledile po lutkovni predstavi.”

Učiteljica v osnovni šoli

“Predstava mi je bila všeč, predvsem njen srečen konec. Navdušen sem bil nad veverico, ki je znala dinozavra potolažiti.”

Otrok

“Lutkovna predstava je bila otrokom razumljiva in zanimiva, saj se zelo veliko pogovarjajo o njej. Pomaga jim reševati konflikte, ki nastanejo med igro v skupini. Spomnijo se na Tika in veveričko ter na njun dialog, ki jim pomaga razumeti, kaj strpnost je. Tudi lutke v predstavi so lepo izdelane in otroke s svojim izgledom pritegnejo. Tako vsebinsko kot časovno je bila primerna za vrtčevske otroke.”

Vzgojiteljica v vrtcu

Lutkovna skupina Eksena

Produkcija in scenarij: Ksenija Pečnik in Ajda Bezenšek
Režija: Tomaž Ozimič
Likovna podoba: Katja Kržan in Nina Bezenšek
Izdelava lutk: Tomaž Ozimič, Petra Ozimič
Glasba: SoulGreg Artist, Uroš Eferl in Mojca Eferl

Lutkovna predstavo so že gostili

• Vrtec Rogaška Slatina • Vrtec Kurirček Logatec • Vrtec Trebnje • Vrtec Dekani • Vrtec Veliki Gaber • Osnovna šola Frana Kranjca Celje • Osnovna šola Anton Aškerc Velenje • II Osnovna šola Slovenska Bistrica • Osnovna šola Franja Malgaja Šentjur • Osnovna šola Hruševec Šentjur • Osnovna šola Elvire Vatovec Prade • Osnovna šola Neznanih talcev Dravograd • Osnovna šola Gustav Šilih Laporje • Osnovna šola Braslovče • Dom starejših Šentjur • Zveza prijateljev mladine Maribor (ob Tednu otroka 2016) • Festival Lupa 2016 v Ljubljani • Mirovniški festival 2016 (Mestna občina Slovenj Gradec) • Rdeči križ Blagovna • in še mnogi drugi …

Rezervacija lutkovne predstave

✍️ Izpolni spodnji obrazec in našim osebjem sporoči vse potrebne informacije za nepozabno lutkovno predstavo.

Podatki o naročniku:
Podatki o vašem dogodku:
Naročilo:
Ozvočenje